Ethridge Residence

Residential Portfolio  >  Ethridge Residence

ethridge-exterior
ethridge-living
ethridge-family-room
ethridge-kitchen-island
ethridge-dining
ethridge-wine-cellar
ethridge-pool
ethridge-backyard
ethridge-kitchen

Located on a small infill lot in central Austin, this residence was designed to meet the needs of a growing family and an ambitious program. The program had to address challenging city and neighborhood restrictions while maintaining an open floor plan. The exterior materials are employed to define volumes and translate between the defined forms. This vocabulary continues visually inside the home. On this tight lot, it was important to openly connect the main living areas with the exterior, integrating the rear screened-in terrace with the backyard and pool. The Owner's Suite maintains privacy on the quieter corner of the lot. Natural light was an important factor in design. Glazing works in tandem with the deep overhangs to provide ambient lighting and allows for the most pleasing views. Natural materials and light, which were critical to the clients, help define the house to achieve a simplistic, clean demeanor in this historic neighborhood.

Contact us for your next project

Like what you see? 

Have an idea but don't know where to start? Write to us today! 

  • Houzz
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Vimeo Icon

7000 Bee Cave Road, Suite 200

Austin, TX 78746

512.329.0007

© 2020 Cornerstone Architects LLP

Award-winning Architecture Firm - Residential and Commercial Architecture - Austin Texas Architects